Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Министарство спољних послова Црне Горе позвало је на разговор амбасадора Републике Србије у тој земљи Владимира Божовића због, како кажу, “континуираних насртаја на црногорску заставу и Амбасаду у Београду”.

Црногорско министарство спољних послова најоштрије је осудило покушај паљења црногорске заставе испред зграде Амбасаде Црне Горе у Републици Србији.

“Насртај на амбасаду и државне симболе сусједне и пријатељске земље и чланице НАТО-а, а у ствари неометани националистички пир, апсолутно је неприхватљив. Иако је атак на амбасаду био најављен још прије два дана и трајао више од сат времена, неразумљиво је да органи безбједности Републике Србије нијесу учинили готово ништа да онемогуће пиротехничке оргије и напад на државне симболе Црне Горе”, наоди се у саопштењу црногорског министарства.

Истичу да је обавеза земље пријема да осигура нормално функционисање и безбедност дипломатско-конзуларних представништава других држава и да спречи овакве инциденте који могу негативно утицати на билатералне односе две државе.

“Позивамо Владу Републике Србије да, у складу са својим националним законодавством и међународним конвенцијама, хитно реагује на овај вандалски чин и да надлежни органи што прије предузму одговарајуће мјере против организатора и починилаца који нарушавају безбједност просторија Амбасаде Црне Горе”, закључује се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here