Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Џон Капело у име Фондације “Мисија Халијард” посетио је Прањане и њиховим житељима поделио помоћ у време пандемије коронавируса.

Фондација „Мисија Халијард“је Дому здравља у Прањанима донирала 5.000 рукавица, исто толико заштитних маски, као и дезинфекционог средства, а житељима даровала 100 пакета. Помоћ је уручио Џон Капело, председник Фондације, потпуковник, амерички војни пилот, бивши војни аташе у Амбасади САД у Београду. Накнадно ће бити уручено још  250 пакета, који ће бити дистрибуирани најугроженијима”,рекао је Капело и за наредне седмице најавио још помоћи овом крају.

Да посетимо, у Прањанима је 1944. године је евакуисано више од 500 савезничких пилота у организацији Југословенске војске у отаџбини, америчке специјалне јединице ОСС и Ратног ваздухопловства САД.

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, рекао је да им ова помоћ много значи.

“У тешким временима као што је то био Други светски рат видело се ко су прави пријатељи Америке, и да се на муци познају јунаци. Ово није први пут да америчка фондација “Мисија Халијард” помаже нашем народу поготову горњомилановачки крај због свега што се овде на импровизованом аеродрому “Галовићи” током историје догађало, на чему смо им и ми и мештани веома захвални”, рекао је Ковачевић.

„Српска стварност“ / Сања Илић, сарадник Сербиан Тимес  /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here