Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Србија се нашла на 52. месту најмоћнијих држава, за 23 места испред Хрватске на листи коју предводе САД, објавио је амерички портал “У.С. Неwс & Wорлд Репорт”.

Портал се позива на истраживање спроведено на више од 20.000 испитаника из четири регије.

Србија је далеко иза себе оставила и суседе:Румунију, Мађарску и Бугарску…

Портал, познат по контроверзним пописима најбољих колеџа и болница, у оквиру ранг листе најбољих земаља, објавио је и списак најмоћнијих држава на основу пет одредница – вођа, економски утицај, политички утицај, међународни савези и снага војске.

Првих девет најснажнијих земаља исти је као и прошле године. На првом мјесту су САД, описане као највећа економија на свету и земља с највећом војном силом.

Следе Русија и Кина, које су такође у врху по потрошњи на војску. Затим су ту европске силе – Немачка, Велика Британија, Француска.

На седмом месту је Јапан, а следе га Израел, Саудијска Арабија и Јужна Кореја, која је скочила с прошлогодишњег 11. места.

“Србија је мала земља у централно-југоисточној Европи, чија је историја преглед европских ратова још од средњег века. Савремена Србија одражава нејасноће и контрадикције модерне Европе – културно богата, економски релативно развијена, али и оптерећена регионалним ривалитетима и етничким тензијама”, пише овај портал о Србији.

Од наших суседа Румунија је на 70. месту, Мађарска на 71, Бугарска на 73. и Хрватска на 75. месту.

Ову вест пренели су и портали у региону, у коме истичу да је Србија далеко испред Хрватске.

„Српска стварност“ / ББЦ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here