Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Амбасада САД у Црној Гори саопштила је данас да је забринута због коментара у јавности који, како је оценила, бацају сумњу на то што се догодило у Сребреници 1995. године. Из амбасаде позивају Владу Црне Горе да осуди оно што се десило у Сребреници и то назове геноцидом, што је, како тврде, тај догађај и био.

“Тражимо јасноћу и надамо се да ће Влада Црне Горе недвосмислено осудити масакр и назвати га онаквим какав је био – геноцид”, навела је амбасада на Твитеру.

​Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић изјавио је у петак да је спреман да призна да је у Сребреници почињен злочин геноцида кад се то и недвосмислено утврди, с обзирм на то да је Суд у Хагу, како је рекао, “изгубио свој легитимитет”.

Лепосавић је тада рекао да је одлука Међународног суда за ратне злочине о наводном геноциду у Сребреници базирана на ставу Хашког трибунала који је, како је рекао, компромитован јер је прикрио доказе о злочинима над Србима на Косову и Метохији.

Притом је истакао да не спори осећања и уверења Бошњака и Муслимана који, навео је, “неће престати да у својим срцима доживљавају овај злочин као своју трајну патњу и трагедију”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here