Mesto za reklamu

08.02.2020.

Тони Корнхајзер, новинар ЕСПН, без аргумената сматра да Новак Ђоковић неће бити најбољи тенисер свих времена…

Корнхајзер води шоу „Pardon the Interruption“ (Извините што прекидам) на ЕСПН и заједно са Мајклом Вилбоном је причао о титули „ГОАТ“, односно о томе ко ће бити најбољи тенисер свих времена.

Вилбон сматра да Ђоковић има велике шансе ако престигне Федерера и Надала по броју титула на Гренд-слемовима, али Корнхајзер је пронашао „нови начин“ рачунања ГОАТ-а.

„Да ли те сада Новак Ђоковић тера да промениш мишљење у вези тога ко ће бити најбољи тенисер свих времена?“, упитао је Вилбон.

„Не, не тера ме“, кратко му је одговорио искусни новинар.

Корнхајзер открива и зашто то није случај.

„Ђоковић има 17 Гренд-слем титула, Федерер 20, а Надал 19. Ако сте тенисер, знате да су најважнији Гренд-слемови Вимблдон и Ју-Ес опен. Ролан Гарос је на трећем месту, а Аустралијан опен на четвртом“, каже и додаје:

„Ђоковић има осам титула на Аустралијан опену и укупно осам на Ју-Ес опену и Вимблдону. Федерер има чак 13 комбиновано на Отвореном првенству САД и Велике Британије. Тако да је то прилично јасно“.

Познато је да је Вимблдон најпрестижнији Гренд-слем, али рећи да је Аустралијан опен на последњем месту је, у најмању руку, неодговорно.

У поређењу, наградни фонд на Аустралијан опену је 48,8 милиона долара, на Ролан Гаросу 48, Вимблдону 40,7, док је на Ју-Ес опену 53 милиона долара.

Корнхајзер, који има 71 годину, имао је још један аргумент зашто Ђоковић неће бити ГОАТ.

„Ђоковић ’набија‘ своје рекорде тако што побеђује старце (’old men‘ прим.аут) као што су Надал и Федерер, зато што нема сјајних младих играча. Тако да не, не мењам своје мишљење“, истиче искусни новинар ЕСПН.

Мајкл Вилбон није могао да верује шта прича његов колега и овакав коментар је прокоментарисао као „најсмешнијим аргументом који је икада чуо“.

„Ужасан ти је аргумент. Колико Федерер има титула на Вимблдону?“, упитао је Вилбон.

„Да, Вимблдон је највећи турнир“, додаје Корнхајзер.

„Ја сам мислио да је Ју-Ес опен исто тако велики. Моја поента је да сваки од тројице има један Гренд-слем на којем је доминантан. Надал има Ролан Гарос“, каже Вилбон и закључује:

„Тако да, ако Ђоковић освоји 22 или 23 Гренд слема и ако буде имао више од Федерера и Надала, ти и остали твог мишљења мораће да промене став“.

Српска стварност“ / rs.sputniknews.com /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here