Mesto za reklamu

28.12.2019.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је синоћ на трибини у грбаљском манастиру Подластва да је Закон о слободи вероисповести „безумље којим се само православни храмови намјеравају отимати, и то такво да те врсте нема у Европи“.

На питање „можемо ли да оправдамо име бокељских устаника, да наставимо њиховим путем и да кренемо на улице” митрополит црногорско-приморски је рекао да „за тим нема потребе и да треба ратовати духовно, моћнијим, Божјим путем и да је доста било крви“.

„Али неће то моћи због отпора народа и Цркве. Траже од нас да се региструјемо. На ту тему сам рекао премијеру: ’Ја треба вас да региструјем, а не ви мене‘. Ова Митрополија је створила Црну Гору, давши јој и име. Траже да границе Цркве буду у складу са границама садашње Црне Горе, а ја их питам онда — што ћемо са Светим Василијем Острошким Захумско-херцеговачким из Старе Херцеговине. Ја се искрено надам да ће ова несрећа да се заврши, али без сумње треба рећи да главну улогу у свему има господин Ђукановић“, рекао је митрополит, а преноси сајт Митрополије црногорско-приморске (МЦП).

Амфилохије је истакао да је не једанпут од 2008. године казао да је „највећи издајник Црне Горе Мило Ђукановић, а сада и да је Закон такође највећа издаја Црне Горе“.

„У Скупштини Црне Горе умрла је правда и право“, казао је митрополит.

Митрополија црногорско-приморска је саопштила да ће у свим храмовима православне Црне Горе до Божића да звоне заупокојена звона на свака два часа и да ће после вечерње службе да се служи молебан Пресветој Богородици, који се служи у невољама и искушењима која снађу Цркву и њене верне.

„Један од присутних констатовао је да општа и политичка ситуација озбиљна, наводећи шта се све десило ових дана и питао је за добијање благослова да се организују сами да се боре или да се предају, јер трећег пута немају. Митроплит је рекао да Црква благосиља само духовну и моралну борбу“, пише на сајту МЦП.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here