Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Митрополит Амфилохије је рекао да је његова молитва да они који су донели безбожне законе заврше као Петро Порошенко у Украјини.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије je са свештенством служио Свету архијерејску литургију у манастиру Светога Саве на Савиној Главици у Доњем Грбљу.

Митрополит Амфилохије је, како се наводи на сајту Митрополије, вернике подсетио “да је Црква Христова непобједива” и позвао власт да “не припрема злочине какви су се догодили у Украјини”, него да се врате путу “који води у живот вјечни” који је утврдио Свети Сава.

“Многи храмови су у ово наше вријеме од канонске Украјинске православне цркве отимани. Братски, малтене грађански рат траје на тим просторима, али Црква Божија је непобједива, ни врата пакла је неће надвлаадти, ни у Кијеву ни овдје кода нас у Црној Гори”, поручио је митрополит Амфилохије.

Истакао је да је “Бог удесио да је трезвени народ збацио на изборима” председника Украјине Петра Порошенка који је, наводи, почео да “прогони Цркву Божију и ствара некакву своју”.

“Дај Боже да се догоди и нашима овдје, који исте такве безбожне законе хоће да доносе и отимају цркве Божије, да окончају као Порошенко. То није политика, него само молитва да Бог доведе праве истинске челнике ове наше државе Црне Горе”, рекао је митрополит мислећи на Закон о слободи вероисповести.

Митрополит је рекао да је осам векова прошло од када је на Михољској Превлаци Свети Сава поставио првога зетскога епископа, митрополита и да је данашњи митрополит црногорско-приморски наследник тога првог Епископа зетскога Илариона.

Истакао је и да је Свети Сава са приморја, два пута одлазио за Свету земљу, да је освештао ове просторе и да “непрекидно призива сва покољења да иду за Христом и слушају га као путеводитеља”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here