Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је још једном Владу Црне Горе да повуче Закон о слободи вероисповести и да донесе пропис у складу са европским стандардима, изражавајући очекивање да протести неће стати све док се то не деси.

Упитан да ли иза народних скупова и шетње по црногорским градовима стоје политичке партије, Амфилохије је поновио да то апсолутно нема никакве везе са политиком.

„Апсолутно није политичка прича. Ово је прича исконска, народна прича и они то треба да схвате и повуку безумни закон и донесу законе какви се доносе широм Европе. То је једини закон такве врсте у Европи какав је донет“, закључио је Амфилохије.

Поново је критиковао црногорског председника Мила Ђукановића, тврдећи да је он “на челу целе приче око доношења закона”.

“Нема ту никакве сумње, Ђукановић је на челу целе приче. Зато ја њега често пута и позивам да га крстим. Када се крсти, биће много мудрији, паметнији. Пева о вечној Црној Гори, а укида све оно што је вечно у Црној Гори, на чему је Црна Гора саграђена. Ја се у Бога надам да је то пролазна болест, као и свака друга болест и да ће се људи вратити једни другима у Црној Гори. Закони су они који братиме и обједињују народ, а не онај који га раздваја и који на темељима раскола претходних, братоубистава граде будућност Црне Горе. Молим се Богу, да им Бог врати разум и да оздраве“, рекао је „Вијестима“ митрополит Амфилохије, након литургије у паштровском манастиру Дуљево.

Поновио је да би Влади било “најпаметније да што пре схвати да након великог народног отпора повуче закон”.

“То није отпор политички диригован, него то проговара из бића народа. Ово ће се наставити, нема никакве сумње, све дотле док они тај безумни закон не повуку”, поручио је Амфилохије.

Митрополит је навео да Епископски савет МЦП припрема иницијативу за оцену уставности закона и подсетио да су адвокати из Београда већ поднели захтев за оцену уставности, на чему им је захвалио.

„Српска стварност“ / Вијести /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here