Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Уколико се сукоби унутар коалиције наставе, владу Авдулаха Хотија може да задеси судбина претходне владе, Аљбина Куртија, оцењују политички аналитичари, преноси Газета Експрес.

Како тај лист наводи, коронавирус приморао је премијера да остане у самоизолацији. У самоизолацији је већ неколико недеља, иако се опоравио, и председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа.

Ова ситуација створила је дистанцу између коалиционих партнера, али и проблеме које су исказали путем друштвених мрежа, наводи Газета Експрес.

Мустафа је најавио састанак са лидером Алијансе за будућност Косова Рамушом Харадинајем како би пронашли решење проблема, али није рекао које проблеме треба да реше.

Овај могуц́и сусрет лидера у АБК виде као нешто нормално међу партнерима у владајућој коалицији, међутим, упућени у политичка збивања на КиМ мисле другачије.

Према Фатону Абдулахуу уколико се сукоби наставе, актуелну владу може задесити судбина Куртијеве владе и да у том случају, остаје да се види ће урадити опозиција.

О проблемима у коалициј Т7 је покушао да добије одговор и од трец́ег партнера, Социјалдемократске иницијативе, али они су одбили да говоре о томе, наводи Газета Експрес.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here