Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Генерална дебата на 76. заседању Генаралне скупштине УН почеће у уторак у Њујорку, а Србију ће до 27. септембра у седишту светске организације представљати премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Никола Селаковић.

Премијерка Брнабић обратиће се на генералној дебати 24. септембра, потврђено је у влади.

Министар Селаковић ће током трајања 76. заседања Генералне скупштине УН, на маргинама скупа, имати више од 30 билатералних и мултилатералних састанака са министрима спољних послова и високим званичницима других земаља.

Тема овогодишњег заседања Генералне скупштине УН дефинисана је као: “Изградња отпорности кроз наду – ради опоравка од ковида-19, поновне изградње одрживости, одговора на потребе планете, поштовања права људи и оживљавања УН”.

За разлику од претходне године када су се лидери земаља чланица обратили на том скупу путем снимљених видео порука због пандемије корона вируса, ове године је дозвољено физичко присутво представника сваке земље.

Током заседања Генералне скупштине од 21. до 30. септембра, могу да присуствују два представнике сваке земље, док на генералној дебати поред говорника могу да буду још три члана сваке земље.

Као председник земље домаћина амерички председник Џозеф Бајден обратиће се Генералној скупштини УН у уторак, првог дана заседања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here