Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је за британски Скај њуз да она и цела Србија стоје уз најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којем аустралијске власти нису дозволиле улазак у земљу, наводећи да се Србија бори да Ђоковић буде третиран као и други спортисти.

На питање слаже ли се изјавом Бориса Џонсона, који је рекао да је “добра идеја бити вакцинисан”, Брнабићева је нагласила да је и сама вакцинисана, чак и трећом дозом, те да власти у Србији константно позивају грађане на вакцинацију, али да, конкретно, Новак Ђоковић није добио исти третман као други спортисти у Аустралији.

“Новак је добио медицинско изузеће, као и дозволу да учествује на Аустралијан опену, зато је сада тамо. Ми заиста не разумемо. Новак има медицинско изузеће, на основу тога је добио дозволу за учешће на турниру, укрцао се на авион… Ако немате визу, нити све документе, не можете ни да се укрцате на авион, посебно не за Аустралију. Други тенисери који су имали медицинско изузеће ушли су у земљу”, рекла је Брнабићева.

“Као премијерка Србије, не желим да се мешам у имиграциона правила у Аустралији, али је Србија понудила све гаранције да Ђоковић буде премештен на друго место док чека одлуку”, додала је Ана Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here