1. 12. 2020.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да је Русија у суботу послала Агенцији за лекове и медицинска средства Србије још 50 узорака вакцине против корона вируса „Спутњик В“, ради регистрације те вакцине.

Брнабићева је гостујући на телевизији Пинк рекла и да ће у току наредне недеље руска страна послати још неке реагенсе и документацију.

„Хвала партнерима из Руске федерације, јер на најефикаснији начин раде са нама на испитивању валцине ‘Спутњик В’. Хвала им на партнерском односу“, рекла је Брнабићева.

Говорећи о све већем отпору Запада према Русији, Брнабићева је казала да Србија има своју политику, за коју је рекла да је у најбољем интересу наших грађана, преноси Танјуг.

Иначе, прве вакцине против корона вируса за вакцинацију становништва стићи ће у Србију до краја године, изјавила је премијерка Ана Брнабић и навела да ће прво стићи „Фајзерова“ вакцина, јер је са тим произвођачем Србија прво склопила уговор.

На питање да ли ће се у Србији производити руска вакцина. премијерка је казала да су разговори о томе са руском страном у току.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here