Mesto za reklamu

23.05. 2019.

Холандски виолиниста и диригент Андре Рију, приредио је музички спектакл концертом са својим „Јохан Штраус оркестром“, који је публика у Београду испратила овацијама.

Један од најпопуларнијих светских музичара, одржао је трочасовни концерт у препуној „Штарк арени“, изводећи многобројне популарне нумере, оперске арије, валцере, а на бис више песама, међу којима и Тамо далеко.

Модерни „краљ валцера“ и његов оркестар са 60 чланова из нумере у нумеру су одушевљавали публику, која је громогласним аплаузима награђивала харизматичног Холанђанина, а у завршници концерта звуци валцера На лепом плавом Дунаву многе су дигли на ноге.

Концерт је био испуњен величанственим звуцима валцера, аријама из познатих опера, као што су Арија љубави из Риголета, Пучинијева Nessun dorma, било је и танга, а чуле су се и друге популарне мелодије које су разгалиле публику, посебно у другом делу концерта и после извођења више нумера на бис, када су уследили Винска песмa из Травијате, Грк Зорба…

Андре Рију већ више од 30 година обилази свет са својим оркестром, највећим приватним оркестром на свету, а у Београд је дошао први пут у оквиру овогодишње светске турнеје.

„Краљ валцера“, од Мексика па све до Аустралије, годишње на око 100 концерата годишње окупи око 600.000 гледалаца.

Продао је више од 40 милиона албума и освојио 500 награда.

Његови видео-снимци на Јутјубу прелазе милијарду приказа до сада. Више од 3,4 милиона обожавалаца прати „краља валцера“ на Фесјбуку.

Била је то савршена забава са светски познатим, романтичним и емотивним мелодијама, као што су Volare, You Raise Me Up, Falling In Love

Концерт је употпуњен и музичким изненађењима, хумором и врхунским међународним солистима.

Уз оркестар са 60 чланова наступили су и групе „Платин тенорс“, као и светски познати сопрани или музичари из Русије који су извели Ларину песму, Каљинку.

Рију је забављао публику својим коментарима између песама, а главна порука 69-годишњег уметника била је да музика спаја и лечи људе, брише границе.

Да би утисци били још дубљи, осмишљена је богата сценографија која је допунила атмосферу сваке нумере, а томе су допринели и раскошни костими извођача и сценски ефекти.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here