Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

На управо одржаној Конференције о останку младих у Србији, у Коларчевој задужбини у Београду, запажену реч имао је Арно Гујон, Француз који је прихватио и српску припадност и који покушава да скрене пажњу на оно што је од виталног значаја за Србе. Своје утиске о тој важној теми којом се бавила конференција пренео је на својој Фејсбук страници, истичући  да му је велико задовољство што је на догађај дошло преко 250 младих људи.

Панелисти конференције били су  в. д. директорка Института за онкологију и радиологију Србије, наш најпознатији неурохируг др. Даница Грујичић, Јована Ружичић, новинар Ненад Благојевић и други који су одлучили да се врате у Србију и поделе своја искуства са младима Србије.

Циљ конференције је био да се млади инспиришу да остану у Србији и да се покаже реална слика Запада коју многи често идеализују.

Арно Гујон каже да се плод њиховог четворомесечног рада вишеструко исплатио јер су позитивне реакције младих биле и више него очигледне. Захвалио им се због тога и рекао да му је то додатна мотивација да настави да се бави том важном темом.

“Велико ми је задовољство што смо јуче успели да окупимо преко 250 младих људи у Београду, на првој “Конференцији о останку младих у Србији – КОНОМС 2019”. Наших 12 сјајних панелиста је у препуној сали на Коларцу поделило своја искуства о животу у иностранству и објаснило зашто су одлучили да се врате у Србију. Наш циљ је био да инспиришемо младе кроз позитивне примере успешних људи из Србије и да покажемо реалну слику живота на Западу, који често идеализујемо.

Ова конференција је плод четворомесечног рада, обиласка 10 градова широм Србије и исто толико разговора са младима, од Суботице до Новог Пазара, од Бора до Ваљева… Уложено је много труда и срећан сам што се то завршило топлим аплаузима наше вредне и паметне омладине! Њихове позитивне реакције ми дају још већу мотивацију да наставим у том правцу. Хвала свима који су присуствовали, велико хвала нашим дивним говорницима као и екипи волонтера без које ништа од тога не би било могуће”, пренео је Арно Гујон на својој Фб страници.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here