Mesto za reklamu

05.07.2020.

Српски репрезентативац у атлетици Асмир Колашинац обратио се путем Фејсбука министру здравља Златибору Лончару, указујући на критичну здравствену ситуацију у Сјеници због вируса корона.

„Поштовани министре Лончар, Асмир Колашинац је, атлетичар, репрезентативац наше Србије. Ситуација у Сјеници је драматично тешка, велики је број тешко оболелих и умрлих. Капацитети Дома здравља Сјенице су пред колапсом у шта сам се лично уверио“, написао је у суботу Колашинац.

Он је навео да је велики број здравствених радника заражен, да је интерно одељење препуно и претворило се у ковид одељење, као и да пацијенти из сата у сат у пристижу у изузетно тешком стању.

„У Сјеници је горе него у Новом Пазару, данас је умрло 10 људи. С обзиром на то да се лично познајемо, имао сам слободу да вас директно контактирам. Паника и страх је у народу и зато је јако битно да се брзо делује. С поштовањем, Асмир Колашинац“, гласила је порука.

Бивши дворански првак Европе у бацању кугле убрзо је добио одговор од министра Лончара.

„Апсолутно Вас разумем. Сада ће вам се јавити (координатор Опште болнице Нови Пазар, доктор) Мирсад Ђерлек и биће све решено“, написао је Лончар.

Колашинац је потом објавио да ће сви пацијенти за које постоји медицинска индикација бити транспортовани за Општу болницу у Новом Пазару и да га је о томе лично обавестио доктор Мирсад Ђерлек.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here