Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Аустријски канцелар Себастијан Курц, против којег је Тужилаштво за привредни криминал и корупцију покренуло истрагу у вези са оптужбама за проневеру и мито, поднео је вечерас оставку на место шефа Владе, и пренео да је председнику Аустрије Александеру ван дер Белену, у функцији лидера најснажније странке – Народне партије (ОВП), за новог канцелара предложио досадашњег министра спољних послова Александера Шаленберга.

„Налазимо се у ситуацији у којој је дошло до заоштравања односа између две странке у владајућој коалицији, а тиме и до пат ситуације, и то у време када се земља и даље суочава са тешким проблемима, јер пандемија није прошла, економски опоравак је тек почео, а социјално-еколошки пакет мера је договорен, али још није усвојен“; објаснио је Курц у обраћању грађанима.

„У овако тешком времену не треба гледати партијске, личне интересе, и бавити се политичким тактикама. Земља ми је важнија од мене. Повлачим се да бих избегао хаос, и обезбедио стабилност“, нагласио је Курц.

Као лидер ОВП он је, како је казао, председнику Аустрије предложио Шаленберга, искусног дипломату, који ће имати умеће за враћање поверења у коалицији за новог канцелара. Ја ћу као лидер ОВП и шеф посланичког клуба да се вратим у парламент и наравно радити на расветљавању свих оптужби, изјавио је Себастијан Курц.

Рекао је да су оптужбе помешане са СМС порукама које је написао у емотивним тренуцима.

„Поједине поруке не бих поново тако формулисао, али сам и ја човек са емоцијама и грешкама“, рекао је Курц, изразивши захвалност партијским колегама и грађанима што су га подржали протеклих дана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here