1. 02. 2020.

Ученице београдског балетског студија „Костјуков-Драгићевић“ (Удружења младих балетских играча) освојиле су у категорији класичног балета највише награда на међународном Фестивалу игре који је одржан у Бечу и на коме је са 314 кореографија учествовало преко 4.000 младих плесача.

Три златне и једну бронзану медаљу освојиле су мале балерине из ове школе.

Због успешних наступа и умећа које су ученице показале у класичном балету, школи „Костјуков-Драгићевић“ додељена је и специјална награда.

Прво место и златну медаљу у категорији „мини“, деце од пет и по до осам година и пет месеци, освојиле су њих пет које су у групи плесале нумеру на музику Лудвига Минкуса из балета „Бајадера“.

Злато су освојиле и девојчице из ове школе у категорији деце од осам и по до 12 година и пет месеци које су отплесале нумеру „Цвеће“ на музику из балета „Силвија“ Леа Делиба.

Кореографију је осмислила Душка Драгићевић, првакиња балета Народног позоришта у Београду која је током своје играчке каријере остварила бројне водеће улоге.

Уз њу, децу је увежбавала и примабалерина Мила Драгићевић, која се пре неколико месеци опростила од играчке каријере и посветила педагогији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here