Mesto za reklamu

19.07.2021

Представници парламентарне већине у Црној Гори на трећем састанку нису постигли договор о решавању кризе власти. Док су ДФ, СНП и Демос за избор нове владе, Демократе и УРА су за реконструкцију. Једина сагласност постигнута је да нико није за нове изборе.

Демократски фронт саопштио је да на састанку „није дошло до договора о разрешењу парламентарне и кризе у Влади због искључивости Здравка Кривокапића и Алексе Бечића“.

„Демократски фронт остаје при непромењеном ставу да је избор нове владе и новог премијера модел за разрешење актуелне кризе. Здравко Кривокапић и Алекса Бечић оставши у убедљивој мањини, грчевито бранећи своје фотеље и личне интересе, и не прихватајући правила демократије и понуђени компромис, преузимају одговорност за све што ће се у будућности даље дешавати“, саопштено је из ДФ.

Демократска Црна Гора саопштила је да је једина жеља лидер Нове Андрије Мандића обарање Владе и власти, као и дестабилизација политичких прилика. Зато је како кажу, данас одбио компромисно решење између две крајности – њега и Владе Црне Горе, преноси РТЦГ.

„Андрија Мандић који никако не може да прежали победу коју смо остварили 30. августа, само због тога што је био последњи на изборној листи, наставља да ради оно што није престајао од првог дана формирања ове власти. Његова једина жеља је обарање ове Владе и власти, дестабилизација политичких прилика, зато је и данас одбио компромисно решење између две крајности – њега и Владе Црне Горе, које је нудило више учесника на састанку, а то је да се у договору са Владом ради на реконструкцији и јачању постојеће 42. Владе Црне Горе“, поручују Демократе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here