Mesto za reklamu

01.03.2020.

Ниједна држава у 21. веку не би смела да забрањује улазак у земљу музичарима и другим уметницима и то само зато што њихова уметност није по вољи моћницима, кажу чланови бенда Београдски синдикат којима недавно није дозвољено да уђу у Црну Гору и учествују на литијама у Подгорици.

„Уметници и ствараоци имају своју улогу у друштву, ту су да опомињу и да подсећају, а не само да забављају. Џорџ Орвел је ономад рекао ’У време универзалне преваре – рећи истину је револуционарни чин’. Ту истину сведочи народ у Црној Гори, а ми смо попут старих гуслара то само опевали у песми ‘Свиће зора’ ”, рекли су они у интервјуу за “Новости”, преноси Танјуг.

За “надахнуте песме” – “Догодине у Призрену” и “Свиће зора” хипхопери “Београдски синдикат” митрополит Амфилохије је одликовао Орденом са златним ликом Светог Петра Другог Ловећенског Тајновидца.

Феђа Димовић каже да им сваког дана скидају прегледе песме “Свиће зора” са Јутјуба очему поседују и доказе.

“Постоји огромна диспропорција између броја прегледа и реалне популарности наше песме. Хибридно ратовање на интернету није никакав мит или теорија завере већ сушта реалност. Просто је невероватно да неко данас мисли да је интернет последњи слободни медији, имајући у виду да је настао као војни пројекат САД”, рекао је он.

Бошко Ћирковић потврђује да је приступ тој песми и даље ограничен, као и њена видљивост на њиховом каналу.

На питање да ли су неподобни само у Црној Гори и Немачкој, Димовић каже да су неподобни и у Србији и у региону јер, како каже никада неће бити део “саундтрека за успављивање и затупљивање народа”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here