Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић упознао је данас амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка са током дијалога са Приштином, који се одвија уз посредовање Европске уније.

Петковић је том приликом истакао да је Београд доследно опредељен за решавање несугласица и отворених питања разговором, али и да је против сваког прејудицирања исхода дијалога и наметања решења.

У овом тренутку, како је рекао, за Београд је најважније питање формирања Заједнице српских општина, као кључног елемента досадашњег тока дијалога.

Према његовим речима, од Приштине и Брисела биће јасно захтевано да се та обаваза испуни у складу са документима које су учесници дијалога потписали још пре седам и по година.

Београд је чврсто решен да у дијалогу брани и одбрани српске државне и националне интересе, и у том смислу је подршка и помоћ Русије веома драгоцена, истакао је Петковић.

Он је изразио очекивање да ће Србија и Русија, када је реч о Косову и Метохији, у Уједињеним нацијама и у свим другим важним међународним форумима наставити да сарађују у борби за поштовање међународног права.

Директор Канцеларије је подвукао да је развој региона и успостављање слободног протока људи, робе, капитала и услуга, као и свих видова економске сарадње, кључни део процеса политичке стабилизације и трајног решавања вишедеценијских и вишевековних проблема на простору западног Балкана.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here