Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић истакао је да је главни град Србије тренутно највеће жариште корона вируса. Он је додао је да ће ускоро бити доступна вајбер група преко које ће сви грађани моћи да пошаљу фотографије угоститељских објеката у којима се крше епидемиолошке мере.

Како је рекао, та вајбер група договорена је са Министарством здравља и Кризним штабом.

“Сви велики градови Европе су угрожени, зато је важно да се у Београду посветимо местима где је најбрже ширење заразе – рекао је Весић и нагласио да “морамо да се посветимо јавном превозу и угоститељским објектима”.

“Урадили смо 125 надзора у јавном превозу, написано је укупно 15 пријава у претходна два дана, а сви возачи су у обавези да носе маске. Тамо где има кабине, није потребно да носи маску, а нажалост немају сва возила кабину. Наш апел је да се поштују мере, маска је једина заштита и зато ћемо инсистирати да се у затвореном простору носе маске”, рекао је Весић.

Морамо приметити да је број обављених надзора и нписаних пријава више него симболичан, да не кажемо смешан, за двомилионски град. Акција контроле неодговорних мора да буде много озбиљнија, а што није,  зна се увек и ко је одговоран што није тако. Одговорни, свој однос према том важном послу, чија се цена може платити људским животом, морали би да много озбиљније схвате и да се њихова одговорност мора мерити не само причама, које не дају велике резултате, него акцијама које много више значе и које ће неодговорни итекако памтити и лично осетити.

Други талас пандемије само што нас није запљуснуо. Повећан број заражених и умрлих и свету, региону па и код нас, итекако опомињу. Улазимо и у критичан период када ресторанске баште неће моћи да раде, али и када почињу славе, па је отуда у интересу свих да се законске и препоручене мере апсолутно маорају поштовати.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here