Mesto za reklamu

Више хиљада Београђана је испред балкона Скупштине Београда са одбојкашицама Србије бурно прославило освајање златне медаље на Светском првенству у Јапану. Светске шампионке у кошарци примио и председник Србије Вучић.

  1. 10. 2018.

Овацијама и скандирањем појединачно су поздрављене европске и светске шампионке на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста.

„Јако смо срећне што смо коначно у Србији и поново на истом месту, али са већим поводом. Навијачи су наш највећи ветар у леђа и надам се да ћемо им још доносити радост“, рекла је са балокна својим навијачима  једна од јунакиња светског првенства Тијана Бошковић.

„Љубав и подршку нације увек смо осећали, где год да играмо. Можда ће неке играчице да помисле да је ово круна каријере, али мени треба ваша помоћ да их оставим у репрезентацији бар до Токија и да наставимо са успесима“, пренео је Београђанима и Србији селектор наше женске репрезентације Зоран Терзић.

Веома емотиван тренутак био је и видео-снимак и речи повређене Бојане Миленковић из Фиренце, где се опоравља, да јој је криво што не може у Београду да прослави злато, пренео је Танјуг.

Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије:

Женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на Светском првенству одржаном у Јокохами примио је и пренео им захвалност читаве земље због радости коју су донеле председник Републике Србије Александар Вучић.

„Хвала вам што сте нас научиле како се иде до циља и на срећи коју сте нам донеле“, рекао је председник Вучић чланицама женске одбојкашке репрезентације Србије и додао да је злато само за одважне, за храбре, за оне који су спремни на жртву.

“Србија је поносна на вас, а ви гледајте да се још неколико пута вратите са оваквим одличјима. Живела Србија”, поручио је председник Вучић.

Капитен Маја Огњановић захвалила је, у име целог тима, председнику Србије на подршци и пријему.

“Наш пут до медаље заиста није био нимало лак, али смо изузетно срећне и поносне када освајамо медаље за нашу државу и народ. Даћемо све од себе да тако буде и у будућности. Хвала Вам на безрезервној подршци, верујте да смо је осетиле у сваком тренутку такмичења и она нам је пуно значила”, рекла је Маја Огњановић.

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је посебно поносан што су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дале печат злату, као одбојкашице рођене у Републици Српској.

“Увек нам је драго када у репрезентацији Србије имамо играчице са наших простора. Желим им још успеха”, поручио је председник  Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here