Mesto za reklamu
  1. 08.2020.

Бивши народни посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић пуштени су да се бране са слободе након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду, које није тражило од суда да им одреди притвор.

Одмах по изласку на слободу, заједно са колегом Зораном Радојчићем, у пратњи адвоката, бивши народни посланик Срђан Ного је изјавио за јавност да је хапшење било незаконито и без икаквог основа, тим пре јер је са колегом Зораном Радојичићем лишен слободе иако су још били народни посланици и позвали су се на посланички имунитет. Њих су неодговорни појединци, међу којима су били и високи званичници МУП-а, лишили слободе у 08.45, а разрешење са функција народних посланика се догодило око подне. У хапшењу је учествовало чак 9 полицијских аутомобила и 5 возила без полицијских ознака и да су били изложени претресу иако су имали само дечју играчку која им је заплењена. Ного је констатовао да је то пример незаконите и неодговорне државе, која је у своју службу ставила и МУП и БИА и тужилаштво и судство.

Портпарол тужилаштва Ирена Бјелош прецизирала је у изјави за Танјуг да су Ного и Радојчић саслушани поводом кривичног дела позивање на насилну промену уставног уређења у покушају.

Након тога је тужилаштво донело решење којим се укида решење о њиховом задржавању (до 48 сати) од 3. августа.

Њих двојица су били (задржани) ухапшени у понедељак Сарајевској улици, пре формирања новог сазива Парламента, пошто је Ного претходно најавио да ће нове посланике гађати из пејнтбол пушке.

Против Нога је у току и поступак поводом нереда на недавним протестима у Београду, где се сумњичи да је био коловођа групе која је вршила насиље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here