05.09. 2020.

Известилац Европског парламета за Србију Владимир Билчик поздравио је НАПРЕДАК који су у Белој кући постигли председник Србије Александар Вучић и премијер тзв. Косова Авдулах Хоти.

“Снажно поздрављам добру вољу и политичку одлучност коју су показала оба лидера у напретку ка нормализацији односа између Београда и Приштине”, изјавио је Билчик за Танјуг.

Билчик оцењује да је потписивање споразума у Вашингтону важан корак ка испуњавању до сада потигнутих споразума из дијалога Београда и Приштине.

“Подржавам овај круцијални корак повезан са дијалогом Београда и Приштине. Имплементација свих до сада постигнутих договора добила је јавно обећање данас у Вашингтону”, наводи Билчик.

Према његовим речима, успешна нормализација односа је процес који ће имати позитиван утицај на европски пут Београда и Приштине, али ће и допринети регионалноиј стабилности и помирењу.

“ЕУ подржава и Београд и Приштину и спремна је да им помогне у будућим пробојима ка свеобухватној нормализацији односа”, закључио је Билчик.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here