Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Известилац за Србију Владимир Билчик изјавио је данас да су посредници Европског парламента Тања Фајон, Едуард Кукан, Кнут Флекенштајн и он спремни да дођу у Србију и наставе састанке у оквиру Међупартијског дијалога чим то дозволи здравствена ситуација.

”Знамо да је време од велике важности и радимо све што можемо како бисмо добили дозволу да допутујемо у Београд следећег месеца”, рекао је Билчик за Т а н ј у г.

Додаје да се у овом тренутку преко видео конфренција настављају разговори посредника ЕП и различитих саговорника укључених у Међупартијски дијалог у Србији.

”Прво смо разговарали с парламентрацима и другим политичким актерима, а сада смо у разговорима с представницима цивилног друштва и радним групама задуженим за поправаљње изборних услова”, наводи Билчик.

Он за Т а н ј у г  највљује да ће ове недеље разговарати и с владином Радном групом задуженом за координацију с Канцеларијом ОЕБС-а задуженом за демократксе институције и људска права (ОДИХР) која надгледа споровођење избора и даје препоруке за исправање недостаттака у изборном процесу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here