Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Најава Рамуша Харадинаја да нестаје граница између Космета и Албаније, угрожава регионалну стабилност и права Срба у јужној покрајини, саопштено је после седнице Бироа за координацију служби безбедности. Албанци раде по фазама и покушаће да целу међународну заједницу доведу до свршеног чина, упозорава председник Србије.

Рамуш Харадинај објавио је на Фејсбуку да граница Косова према Албанији, више не постоји. “После потписивања споразума о успостављању заједничких граничних тачака између Косова и Албаније, у марту следи друга фаза потпуног уклањања границе између Косова и Албаније, на основу шенгенских принципа”, написао је Харадинај, а преноси Зери.

Албанци граде свој план и довешће међународну заједницу пред свршен чин, каже председник Александар Вучић. Не разуме како је то неком дозвољено да ради.

“Када буду крајем марта то урадили, када буду избрисали границе између Косова и Албаније тада ће, очекујемо, укинути таксе према централној Србији и рећи ми смо сада спремни да разговарамо, али са другачијих позиција, уједињеног, како они кажу, Косова и Албаније”, каже Вучић.

Како је рекао, најважније је да гарантујемо сигурност и безбедност Србима на КиМ, да имају плате да живе пристојно.

На седници Бироа за координацију служби безбедности, донет је закључак да је потребно да се појача и оснажи контраобавештајна делатност свих служби безбедности на територији Србије.

Шеф Бироа за координацију служби безбедности и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да посебно забрињава чињеница да нема адекватне реакције међународног фактора јер Република Србија, на озбиљан и одговоран начин, тражи од Европе и света да реагују да би спречили даље угрожавање стабилности у читавом региону Југоисточне Европе.

“Шта би сад ми требало да радимо? Ако би се понашали на исти начин, ми би сад требало да покушавамо исто урадимо са Републиком Српском. Онда се поставља питање како би свет реаговао? Да ли можете да замислите да би сви онда ћутали?”, навео је Стефановић.

 „Српска стварност“ / РТС – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here