Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Русија ће Србији испоручити вакцине “спутњик В” у количинама које су договорене и увек ће изаћи у сусрет српским партнерима, поручио је потпредседник Владе Русије и копредседник Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Србије и Русије Јуриј Борисов. Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да је Борисов потврдио да нас Русија неће оставити на цедилу и да ће са нама поделити вакцине.

Након састанка са премијерком Аном Брнабић и министром за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем у Београду, Јуриј Борисов је рекао да је тај састанак био конструктиван и да је разговарано о актуелним, али и будућим пројектима између две земље.

Истакао је да сарадња између Србије и Русије непрестано расте и да се стално отварају нове странице билатералне сарадње, било да је реч о саобраћају, индустријског производњи, ИТ сектору, а сада и са вакцинама.

“Пандемија је отворила нову страницу наше сарадње”, рекао је Борисов и изразио наду да ће се производња руске вакцине “спутњик В” остварити у обе фазе на територији Србије.

Нагласио је да је руска вакцина у свету стекла углед, због ефикасности и безбедности.

Борисов је навео да је тема разговора била и сарадња у области саобраћаја и подсетио да руска предузећа раде на модернизацији српске железнице која ће, истиче, имати боље и брже кретање возова и путника.

Истакао је и да се сарадња у области енергетике одвија добро и похвалио отварање деонице гасовода “Турски ток” кроз Србију који ће, како каже Борисов, Србији донети додатне погодности као транзитној земљи за гас.

Борисов је честитао грађанимa Србије Дан државности – Сретење и захвалио на пријему.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић захвалио је Русији на подршци суверенитету Србије по питању КиМ, поштовању њеног Устава и Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, као и на помоћи у снабдевању вакцина и производњи руске вакцине у земљи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here