Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Готово недељу дана након што је афера “Коверта” затресла црногорску политичку сцену, обелодањивањем видеоснимка на коме један од најмоћнијих црногорских бизнисмена Душко Кнежевић, високом функционеру владајуће партије Славољубу Стијеповићу уручује коверту у коме је наводно било готово 100.000 еура, огласила се Европска комисија (ЕК) и захтева истрагу.

ЕК од власти у Подгорици тражи брзу и ефикасну истрагу тог случаја потенцијалне политичке корупције, коју је опозиција већ прозвала “Снимком два”, асоцирајући на аферу “Снимак” из 2012. године, која никада није добила правни и политички епилог.

Комисија је позвала црногорске власти да, како су прецизирали, брзо и ефикасно истраже наводе власника Атлас групе Душка Кнежевића како је финансирао владајућу Демократску партију социјалиста (ДПС), чији је председник Мило Ђукановић, уочи избора.

Комисија је позвала Специјално државно тужилаштво и Агенцију за спрјечавање корупције да истраже евентуално кршење закона у афери “Коверта”. Европска унија (ЕУ), како је изјавио Алцео Смерили из Канцеларије за односе са јавношћу ЕК, прати развој догађаја и очекује да црногорске власти дјелују брзо и ефикасно, у складу са националним законодавством и основним начелима владавине права ЕУ.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here