Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

У Риму се одржава Самит Централно-европске иницијативе. Међу учесницима, лидерима земаља чланица те иницијативе је и председница Владе Србије Ана Брнабић. Италијански премијер Ђузепе Конте, домаћин скупа, дочекао је премијерку и представнике земаља чланица ЦЕИ. Брнабић и Конте разговарали на маргинама Самита.

На самиту учествују и премијери Албаније Еди Рама, Хрватске Андреј Пленковић, Црне Горе Душан Маркович и Северне Македоније Зоран Заев, шеф дипломатије Словеније Миро Церар…

Тема Самита Централно-европске иницијативе су европске интеграције земаља региона, економској сарадњи.

Брнабићева ће у Риму имати одвојене сусрете са италијанским и молдавским колегама, као и са комесаром за проширење.

Премијерка ће се обратити учесницима Самита на пленарној сесији.

Састанак Брнабићеве и Контеа

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са премијером Италије Ђузепеом Контеом на маргинама Самита Централно-европске иницијативе у Риму.

Брнабићева и Конте, чији је састанак трајао дуже него што је било предвиђено, разговарали су о односима Србије и Италије, јачању економске и политичке сарадње, као и европским интеграцијама Србије и заједничком решавању изазова са којима се Европа суочава.

Конте је боравио у марту ове године у Србији, што је била његова прва посета званичном Београду, где је разговарао са државним врхом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here