Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Посетом фабрици аутомобила “Саик моторс” и иновационом центру “Џангђанг” у Шангају, премијерка Ана Брнабић завршила је вишедневну посету Кини.

Брнабићева је предводила делегацију Србије која је, поводом 2. Кинеског међународног сајма извоза ЕXPО, боравила у Шангају.

Компанија “Саик моторс”, коју је премијерка обишла, у свом комплексу има пет погона, који чине једну производну целину, на површинi од милиона квадрата.

Осим пет погона, ту су и два велика складишта за делове, за потребе фабирке у Шангају, али и за њихове центре широм света, као и једно складиште за готове производе и магацин за резервне делове.

Фабрика поседује и зону за производњу соларне енергије, захваљујући којем је 15 одсто енергије која се у погону користи управо соларна енергија.

Производни капацитет фабрике је 200.000 аутомобила годишње, велики део производње је роботизован, а нови модел пуштен је на тржиште 31. августа ове године.

Извозе аутомобиле широм света, а два најпознатија модела су “Роеве” и “МГ”.

Брнабићeвa је затим посетила и град науке “Џангђанг”.

Током боравка у шангају Брнабићева се сусрела са председником Кине Си Ђинпингом, који је потврдио да ће наредне године посетити Србију.

Премијерка је говорила и на отварању Сајма ЕXPО, уз светске званичнике – кинеског председника Си Ђинпинга, француског председника Емануела Макрона и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса.

На Сајму су се представили и српски произвођачи, највише из прехрамбене идустрије, а једна домаћа компанија потписаће уговор за извоз меса из Србије са кинеским партнером вредан 60 милиона долара.

Српска делегација, у којој су били министри Расим Љајић, Ненас Поповић и Александар Антић, имала је састанке и са великим кинеским компанијама – Хбисом, Хуавејом и Банком Кине, а одржан је и Кинеско-српски пословни форум.

Премијерка је током боравка у Шангају одржала предавање на Ђаотонг Универзитету, кинеским и српским студентима, посетила Луку у Баошану и заједно са Марином Маљковић отворила кошаркашку академију за девојчице у Кини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here