Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће у Ковин доћи турски инвеститор “Мел текстил”, који производи навлаке за аутомобилска седишта, а који ће отворити 300 нових радних места.

Брнабић је у Делиблату, где је данас отворила обновљену деоницу пута од Ковина ка том месту рекла да су завршени преговори, као и да ће турски инвеститор већ у првој години отворити 100 нових радних места, а после и свих 300.

Она је навела да је реконструисани пут, на коме је пресвучен асфалт, дуг више од девет километара и омогућава житељима Делиблата и Мраморка, као и посетиоцима Специјалног резервата природе “Делиблатска пешчара” несметани пролаз.

Важни су ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али је једнако важно изградити и локалне и регионалне путеве, поручила је она.

Премијерка је подсетила да је у Србији изграђено на стотине километара таквих путева.

Брнабић је истакла да је важно да се у Србији тако ради и инвестира да не постоје грађани и општине првог и другог реда.

Такође, она је најавила реконструкцију пута Делиблато – Мраморак.

Пред нама је реконструкција пута Делиблато – Мраморак што ћемо урадити јер не дајемо празна обећања, него радимо и завршавамо, рекла је она.

Премијерка је напоменула да и председник Србије Александар Вучић често подсећа да треба више урадити за Банат.

Брнабић је најавила да ће и у стратешком инвестиционом плану “Србија 2025”, који ће бити представљен до краја године, значајна средства бити издвојена за локалне и регионалне путеве, јер је Влади Србије стало до сваког грађанина.

Председница општине Ковин Сања Петровић указала на то да је локална самоуправа у протеклих година уложила 10 милиона динара у путеве и истакла добру сарадњу и разумевање републичких власти.

Петровић је оценила да премијерка Србије и председник Србије  дају свој максимални допринос да Србија буде уређена држава.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here