Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас да реформе у јавним предузећима нису биле довољно брзе, објаснивши да је разлог за то вођење рачуна о томе да се тај посао обавља по приоритету.

Брнабић је, одговарајући на питања новинара, након представљања 12. Сиве књиге НАЛЕД-а, рекла да су предузећа која су у већинском државном власништву, а која су била проблематична, имала приоритет.

За предузећа у Бору, Мајданпеку и Смедереву, нашло се стратешко решење, а да смо се бавили паралелно и другим предузећима, са свим другим реформама, ништа не би било урађено, истакла је премијерка.

Она је, одговарајући на питања новинара, поручила да се залаже за што детаљнију проверу порекла имовине функционера.

То је важно за грађане Србије, али и за људе који ће се убудуће бавити политиком, јер је тренутно највећи проблем упирање прстом у људе и без доказа оптуживање за корупцију, истакла је Брнабић.

Председница Владе је, такође, рекла да су из буџета издвојена средства за градњу метроа у Београду и да се тренутно разговара са партнерима из Француске и Кине о том пројекту, изразивши наду да ће изградња почети до краја године, како су најавили челници града.

Говорећи о таксама Приштина на робу из централне Србије и БиХ, она је изјавила да, након позива САД да се оне укину без тражења реципроцитета, све зависи од Приштине и Аљбина Куртија.

Укидање такси важно је за будућност, за Србе на Косову и Метохији, али подједнако и за Албанце, оценила је она и додала да је једини начин да оставимо прошлост иза нас дијалог, сарадња, давање људима неке друге перспективе, јер ће у супротном сви отићи одавде.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here