Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је да ће сутра бити одржана седница Кризног штаба, на којој ће бити речи о тренутној епидемијској ситуацији, указавши на то да је лекарски део тог тела забринут због евентуалног новог таласа коронавируса и слабе имунизације.

Брнабић је, гостујући на Телевизији „Пинк“, рекла да се наставља праћење наших бројки у вези са имунизацијом и епидемијом на два сата, као и ситуације по градовима и општинама.

Најсигурнија ситуација је тамо где имате већи проценат вакцинисаних, истакла је она и додала да је од јутрос и Горњи Милановац прешао више од 50 одсто вакцинисаних.

Премијерка је рекла да није важно само да пређемо 50 одсто пунолетних вакцинисаних грађана, већ да је потребно поново апеловати на младе да се вакцинишу.

Према њеним речима, Национално тело за имунизацију (НИТАГ) завршиће 23. јула своје студије о потреби треће дозе, при чему ће Кризном штабу дати одговарајућу препоруку до 1. августа.

Председница Владе је, говорећи о осталим актуелним темама, везаним за односе у региону и дијалог Београда и Приштине, указала на то да Србија трпи огромне притиске, који ће, како је упозорила, бити све већи, оценивши да они постоје јер многима не одговара стабилна и јака Србија каква је она данас.

Наша земља је данас један од економских лидера у Европи јер се током кризе узроковане коронавирусом показала као издржљива и финансијски стабилна. Повећали смо нето запосленост 2020. године и показали да имамо руководство земље које може да нађе прави одговор на то како да се боримо против кризе, поручила је Брнабић.

Према њеним речима, ове године биће настављен раст, а Србија је показала и да има јасну перспективу будућности и да преузима примат у региону.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here