Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић започела је данас дводневну посету Бриселу састанком са потпредседницом Европске комисије и високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини.

Састанку Брнабић и Могерини присуствовала је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Премијерка ће данас председавати састанку Савета за стабилизацију и придруживање између Републике Србије и Европске уније, а, током посете Бриселу, имаће и бројне сусрете са европским званичницима, са којима ће разговарати о реформама које Србија спроводи на путу у ЕУ, регионалној сарадњи и актуелним политичким темама.

Председница Владе Србије састаће се и са председником Европске комисије Жан-Клод Јункером и потпредседником Јиркием Катаиненом, као и са председником Европског савета Доналдом Туском.

Брнабић ће сутра имати излагање у European Policy Center-у, независном и непрофитном истраживачким центру који се бави анализом европских интеграција, где ће представити напредак у реформама које Србија спроводи на путу ка ЕУ.

Током посете Бриселу, премијерка ће разговарати и са европским комесаром за буџет и људске ресурсе Гинтером Етингером и комесарком за трговину Сесилијом Малстром.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here