Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас у обраћању на регионалној конференцији “Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак”, да је интелектуална својина изузетно важна за економски развој и да она представља све оно на чему се базирају економије развијених земаља.

Брнабић је на скупу који се одржава у Бањалуци подсетила на то да је Србија пре две године у преговорима са ЕУ отворила Поглавље 7 које се односи на право интелектуалне својине и да ради на томе да затвори то поглавље.

Према њеним речима потребно је да се више ради на томе да се подстичу улагања у стварање интелектуалне својине.

То је изузетно важно да би направили трансформацију од економије засноване на радно интензивним инвестицијама ка економији заснованој на знању и иновацијама, које ће нас водити у друштво које је много конкурентније и где ћемо у 21. веку моћи сви заједно да се брже развијамо, истакла је Брнабић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да интелектуалну својину треба заштитити законима.

Индустријска интелектуална својина је посебно битна и морамо се укључити у решавање овог питања. Нема развоја привреде и економије ако немамо развијену интелектуални својину, казао је Вишковић.

Према његовим речима, мала и средња предузећа из БиХ немају шта да траже у Европи без решавања овог питања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here