Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић започела је данас посету Швајцарској, где ће сутра, у Женеви, учествовати на 108. међународној конференцији рада.

Србија посвећује велику пажњу сарадњи са Међународном организацијом рада (МОР), а значај учешћа председнице Владе огледа се у томе што се ове године обележава стогодишњица постојања МОР-а.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће се у обраћању на Међународној конференцији рада у Женеви усредсредити на добре кораке које је Србија до сада спровела, као што је значајно смањење незапослености. Она је рекла да је Србија у Женеву позвана циљано, да би се разговарало о томе како ће изгледати тржиште рада и какви ће бити изазови у будућности, у односу на оно што доноси нова индустријска револуција.

Премијерка је подсетила на то да је делегација Међународне организације рада (МОР) пре неколико месеци посетила Србију и да јој је тада и званично упућен позив за учешће на овом скупу.

Председница Владе је подсетила на то да се ове године обележава стогодишњица постојања МОР-а, а имајући у виду да је Србија једна од само 29 земаља оснивача ове организације, и наша земља данас, са правом слави овај јубилеј.

Након што је 29 земаља основало ову организацију, међу њима и Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, она данас броји више од 180 чланова, навела је Брнабић.

Конференција је јединствена по томе што ће у оквиру ње своје учешће имати многе високе званице, попут председника Италије Серђа Матареле, премијерке Норвешке Ерне Солберг, премијера Шведске Стефана Лефвена, председнице Генералне скупштине УН Марије Фернанде Еспиносе Гарсес.

Такође, предвиђено је учешће и председника Француске Емануела Макрона, премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, канцеларке Немачке Ангеле Меркел, а из региона ће, поред премијерке Брнабић, учествовати и премијер Словеније Марјан Шарец.

Брнабић ће током заседања конференције представљати Србију у оквиру програма за високе званице и имаће излагање 12. јуна.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here