Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће од данас до 24. јануара у Давосу, где ће учествовати на 50. годишњем састанку Светског економског форума.

Брнабић ће узети учешће и на неформалном окупљању светских економских лидера на тему „Tемпо наставка – технологија на раскршћу“.

Такође, премијерка ће говорити на панелу „Дигитална, зелена и финансијски подржана трансформација: унапређење европског иновационог екосистема“.

Током боравка у Давосу, председница Владе Србије имаће одвојене сусрете са председником Владе Холандије Марком Рутеом, директорком Светског економског форума за Европу и Евроазију Мартином Ларкин и са председником Европског истраживачког савета (European Research Council, ERC) Мауром Фераријем.

Такође, планирани су и билатерални сусрети премијерке Брнабић са представницима бројних светских компанија, који ће присуствовати Форуму у Давосу.

Светски економски форум анализира политике у вези са најактуелнијим политичким, економским, друштвеним и безбедносним питањима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here