Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Премијерка Ана Брнабић најавила је седницу Кризног штаба за борбу против ковида за следећу недељу. Додала је да Кризни штаб “није укинут”, да то тело ради и кад нема седнице, и истакла да не верује у рестриктивне мере, јер је вакцинација једини излаз.

Ана Брнабић је навела да би увођење рестриктивних мера дало резултате, који би се кроз неко време опет изгубили, па би опет требало уводити рестриктивне мере што би завршило у небројено таласа.

Ментално здравље нације не може да издржи тај круг унедоглед, додала је Брнабићева, после обиласка изложбе радова студената Факултета примењених уметности у Југословенској кинотеци.

Због тога је стратегија – вакцинација грађана Србије, односно примање прве и треће дозе вакцина, истакла је премијерка.

Подсетила је да су у Србији на снази мере ношења маске у затвореним просторима, као и на отвореном где су људи близу једни другима.

Премијерка је оценила да би увођење рестриктивних мера сада као у време када вакцина није постојала било признање да вакцинација није важна.

Апеловала је на солидарност и одговорност како би се повећао број вакцинисаних, и поновила да држава сама не може да победи пандемију него да јој у томе треба подршка грађана, односно да победе заједно.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here