Mesto za reklamu
  1. 0 11. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас, у друштву амбасадорке НР Кине у Србији Чен Бо, национални штанд Србије на Другом кинеском међународном сајму извоза EКСПО у Шангају.

Наш излагачки простор су том приликом посетили и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар рударства и енергетике Александар Антић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

На овогодишњој манифестацији десет компанија из Србије представља се купцима из Кине и целог света. На нашем штанду има највише прехрамбених фирми, које наступају под слоганом “Ароме чисте природе”.

Представљена су, између осталог, квалитетна српска вина, млечни производи, као и органски производи од ароније и тартуфа.

На овој сајамској смотри 3.000 компанија излаже своју понуду на 400.000 квадратних метара изложбеног простора.

Брнабић је вишедневну посету Kини наставила обиласком луке у Баошану, која је највеће пристаниште за крузере у Азији, чија је дужина 1.600 метара, а може да прими четири крузера истовремено.

Специфичност ове луке, која је пуштена у рад 2011. године, јесте што поседује систем захваљујући којем крузер не користи више своје гориво када се усидри, већ се струјом снабдева са обале, из великог трафоа у луци, чиме се штити животна средина.

Током посете, домаћини су премијерки поклонили сувенир – макету крузера “Spectrum of the seas”, који је у природној величини дуг око 350 метара, а броји 2.137 кабина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here