Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем о енергетици, снабдевању тржишта прехрамбеним производима и конкретним заједничким пројектима са Републиком Српском.

Председница владе истакла је да је снабдевање енергентима питање од посебног интереса како за Србију, тако и за регион и оценила да је неопходно остварити заједнички, регионални приступ, како би се осигурали неопходни енергенти за предстојећу зиму. Она је навела да је иницијатива Отворени Балкан добра платформа за решавање овог питања у интересу читавог региона.

Премијер Вишковић је навео да Република Српска настоји да осигура све неопходне ресурсе потребне за зиму у светлу актуелне ситуације на светском тржишту.

У овом тренутку, према речима премијерке Брнабић, у току је више виталних пројеката, на којима Србија и Република Српска раде заједно, од којих су најзначајнији они у области енергетике и инфраструктуре.

Двоје шефова влада договорили су даљу координацију у реализацији ових пројеката и међусобну подршку по питању снабдевања тржишта неопходним производима битних за грађанство.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here