Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, која борави на Светском економском форуму у Давосу, поручила је данас да је Србија на овом скупу препозната као земља која гледа у будућност, политички, економски и на сваки други начин.

Брнабић је, поред низа састанака са званичницима и представницима компанија које су присутне у Србији или су заинтересоване да чују нешто више о нашој земљи, учестовала и на два панела у оквиру форума.

Премијерка је у изјави новинарима пренела да је на панелу који је био неформални састанак лидера на тему 4. индустријске револуције и развоја, велика пажња посвећена Србији и чињеници да је Светски економски форум одлучио да управо у нашој земљи отвори први регионални центар на свету за 4. индустријску револуцију.

Сви желе да чују шта је Србија урадила у последње три-четири године у технолошком напретку, дигитализацији, е-управи. Посебно ми је драго, и то треба да служи на част свим грађанима, што је Србија препозната као земља која је храбро кренула у дигитализацију, рекла је премијерка.

Она је навела да се у Давосу представља потпуно ново лице Србије, нови потенцијал наше земље и да сада сви обраћају пажњу на то.

Према њеним речима у Давосу је имала прилику да се упозна са значајним људима, али и да им упути позив да дођу да посете Србију и да помогну да и ми, можда на ефикаснији начин, наставимо да решавамо проблем животне средине, њене заштите и унапређења, што није проблем само у Србији, већ у целом свету.

Премијерка, се у Давосу сусрела данас и са немачком канцеларком Ангелом Меркел, а имала је и низ сусрета са представницима великих светских компанија – председником компаније “Visa” Рајаном Мекајнернијем и са  извршним директором “Google Jigsaw” Џаредом Коеном.

Председница Владе разговарала је и са председником Колумбије Иваном Дукеом о билатералним односима двеју  земаља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here