Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са члановима Групе пријатељства Француска–Западни Балкан у Сенату Републике Француске, коју је предводила председница те групе сенаторка Марта де Сидрак.

Брнабић је истакла да су билатерални односи Србије и Француске у последњих неколико година подигнути на виши ниво и да је наша земља чврсто опредељена за даље унапређење свеукупних политичких и економских односа, традиционално партнерство и пријатељство двеју земаља.

Председница Владе је изразила захвалност на подршци коју Француска пружа европским интеграцијама Србије и региона Западног Балкана.

Она је поручила да је процес европских интеграција приоритет за нашу земљу јер значи мир, стабилност и просперитет за читав регион.

Према њеним речима, Србија је прва прихватила нову методологију Европске уније и активно ради на томе да током словеначког председавања буду отворена два кластера.

Премијерка је указала на то да је Француска један од најзначајнијих економских партнера Србије, посебно истакавши јавно-приватно партнерство као добар модел заједничке сарадње.

Брнабић је као примере навела сарадњу са француским компанијама на пројектима изградње новог центра за управљање отпадом у Винчи и концесије за Аеродром „Никола Тесла“, као и пројекат изградње београдског метроа.

Чланови Групе пријатељства Француска–Западни Балкан у Сенату Француске поручили су да Србија може да рачуна на подршку Француске када је реч о европским интеграцијама и да је читав регион Западног Балкана изузетно важан за ту земљу.

Они су нагласили да Француска веома цени допринос Србије мировним мисијама ЕУ.

У разговору је истакнуто да су две стране опредељене за даље интензивирање економске сарадње, а Француска је спремна да даље подржи пројекте у области заштите животне средине и циркуларне економије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here