Mesto za reklamu

Београд/Женева, 2. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас у Женеви, где учествује на скупу лидера Западног Балкана под називом “Дијалог о Западном Балкану”, да је интерес Србије мир и стабилност у региону, као и сарадња са свим партнерима.

Брнабић је на конференцији за новинаре, која је одржана након скупа у организацији Светског економског форума, истакла да је Србија пре свега заинтересована за будућност, за стварање региона у којем млади желе да остану, као и за профитирање од четврте индустријске револуције.

Према њеним речима, дигитализација је јединствена могућност не само за Србију, него и за регион, јер победници четврте индустријске револуције могу бити и они који то у претходним случајевима нису били.

Премијерка је навела да је Србија највећа земља и највеће тржиште у региону, али да је и даље компаративно наша земља мало тржиште, додавши да, колико год политика, економија и друштво били јаки и стабилни, ако постоји било каква нестабилност у региону или перцепција нестабилности, то утиче негативно на нашу земљу.

Она је подсетила на то да је Србија прошла кроз четири тешке године мера фискалне консолидације, да има суфицит трећу годину заредом, да је лидер по директним страним инвестицијама и да је незапосленост преполовљена, додавши да је неопходна стабилност да би се виделе све користи фискалне консолидације.

Говорећи о питању Косова и Метохије, Брнабић је поручила да је “ово година у којој ћемо признати Косово као оно што јесте – аутономна покрајина Србије”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here