Mesto za reklamu
  1. 04 2019.

Српска премијерка Ана Брнабић изјавила је у Београду да је укидање косовских такси на робу из Србије “минимум минимума” за наставак разговора с Приштином и да од предстојећег сусрета у Берлину не очекује много.

“Не очекујем много (од сусрета у Берлину), ми смо позвани, саслушаћемо шта имају да нам кажу”, рекла је Брнабић после обиласка аудиовизуелног архива и центра за дигитализацију Српске академије наука и уметности.

На састанку у Берлину 29. априла учествоваће лидери Западног Балкана и високи званичници ЕУ, а Србију и Косово ће представљати и председници и премијери.

Брнабић је казала да не мисли да ће Србији на том састанку бити сервирана нека готова решења и да не мисли да таква амбиција постоји.

Она је навела да ће евентуални покушаји да се промени формат преговора Београда и Приштине како би се Србија приволела да седне за преговарачки сто без укидања косовских такси, бити неуспешни.

Премијерка Србија је оценила да Приштина не жели компромис и додала да је то показала усвајањем платформе која је, како је казала, усмерена против дијалога.

«Српска стварност» / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here