Mesto za reklamu

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говорила је у Оксфорд Униону, највећем дебатном удружењу на Универзитету Оксфорд, познатом по организацији дебата и говорништва још од 1823. године.

01.11.2018.

Брнабић је, говорећи на тему „Будућност Србије у Европи“, истакла да Србије жели да постане чланица Европске уније (ЕУ), јер сматра да су вредности које наша земља заступа у складу са европским. Са Европском унијом делимо исте вредности и сматрам да је Србији место у ЕУ, рекла је Брнабић.

Председница Владе подсетила је да су многе државе у различитим фазама приступања ЕУ и истакла да су унутрашње реформе најважније, пре свега због нас самих. Брнабић је нагласила да у фокусу Владе Србије јесу грађани и њихов квалитетнији живот, боље пензије и плате и виши животни стандард.

Формално чланство у ЕУ ће доћи као резултат реформи које спроводимо и то је једини прави пут ка пуноправном чланству у Европској унији. Реформе које Влада Србије спроводи директно утичу на економску и политичку стабилност земље, рекла је Брнабић.

Премијерка Брнабић истакла је да Влада ствара нову, модерну економију засновану на иновацијама и знању која ће омогућити домаћој привреди да буде конкурентнија у свету.

Она је навела да су приоритети наше спољне политике, уз ЕУ интеграције регионална сарадња, као и партнерство са свим земљама света, попут Сједињених Америчких Држава, Кине, Руске Федерације, Индије, Уједињених Арапских Емирата и да то остаје трајно опредељење Србије.

Претходно је председница Владе Србије обишла здање удружења Оксфорд Унион, у друштву председника удружења Стивена Хорвата.

Потом је прмијерка Брнабић била главни говорник на конференцији „Изазови влада 2018“ (Challenges of government conference 2018) Школе за управу Блаватник (Blavatnik School of Governance) Универзитета у Оксфорду, где је излагала о значају који технолошка револуција има за будућност влада.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here