Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Медицински радници Србије окупљени у иницијативу “Уједињени против ковида” из сата у сат посатје све већи. После сваког коментара званичника државе који су покушали, да како истичу иницијатори акције, одбране неодбрањиво, енормно се повећава. Најпре је било 300 потписника, па 800, па пеко 1200 и сада је преко 1500 лекара који су потписали проглас којим су се одлучили на јавно иступање јер, како је наведено, не виде друго решење за јавно-здравствену катастрофу у којој се Србија налази. Потписи и даље пристижу. Уједињени у Вајбер групи има их преко 4400.  

Лекари траже да се формира нови Кризни штаб, да се јавности објасни надлежност над базом иза ковид портала и да се организује поступак поузданог утврђивања броја заражених, оболелих и умрлих од ковида-19.

Тражи се и независна истрага и одговорност. Борба против ковида је заједничка борба, наводи се у прогласу лекара Уједињени против ковида.

Др Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута рекао је да све већи број људи потписује иницијативу, односно отворено писмо којим је затражена смена чланова Кризног штаба, упркос томе, како каже, што су потписници суочени са одмаздом у својим болницама и домовима здравља.

“Те претње иду до отказа, мислим да сте видели на друштвеним мрежама да има снимака колега које су о томе причале”, навео је др Панић.

Подсетимо, председник Синдиката лекара и фармацеута др Раде Панић, народна посланица Мариника Тепић, адвокат Владимир Тодорић затражили су од Вишег јавног тужилаштва да хитно поступи по кривичној пријави против Кризног штаба за борбу против коронавируса коју су поднели пре три недеље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here