Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Кошаркаши Будућности појавили су се на терену уочи меча на који играчи Црвене звезде нису ни отишли, одрадили загревање и сачекали 15 минута након судијског подбацивања. По пропозицијама, утакмица ће вероватно бити регистрована службеним резултатом 20:0 за тим из Подгорице, док београдском клубу прети и новчана казна.

У дворани Морача су се у заказано време (18 часова) појавили само играчи у плаво-белој опреми, судијска тројка (Петек – Мајкић – Поробић) и неколико стотина навијача, највише међу организованом навијачком групом “Варвари”.

У ложи дворане “Морача” седио је и премијер Црне Горе Душко Марковић, преносе црногорски медији.

Како играчи Црвене звезде из безбедоносних разлога нису ни отпутовали на меч у Подгорицу, а разлоге за такву одлуку клупских органа српског и регионсалног првака објаснио је председник Небојша Човић на ванредној конференцији за медије, судије су у заказано време подбациле лопту на центру терена.

Правилник “каже” – 20:0 

Након 15 минута, како то пропозије регионалног такмичења предвиђају (члан 32, тачка 1), арбитри су означили крај утакмице и она ће по истом правилнику вероватно бити регистрована резултатом 20:0 за тим који се на терену појавио, односно Будућност.

По истом правилнику, поред аутоматског пораза дисциплински судија или директор лиге могу тиму који се није појавио на мечу да изрекну новчану казну у износу од 15.000 до 50.000 евра.

Дисциплински судија одлуке овакаве природе доноси након окончања комплетног кола, у овом случају 13. по реду.

Огласила се и АБА лига 

Кратким саопштењем на сајту огласила се вечерас и АБА лига:

“Утакмица 13. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде заказана за 30. децембар 2019. у 18 часова није одиграна у раније предвиђено време јер се екипа Звезде није појавила на терену у СЦ Морача. Јавност ће бити благовремено обавештена о свим даљим корацима АБА лиге у вези са овим случајем”, саопштено је на сајту регионалног такмичења.

Званичне одлуке руководства АБА лиге поводом ових догађаја очекују се у наредним данима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here