Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Британско-шведска фармацеутска компанија “Астра-Зенека” саопштила је да прелиминарни подаци испитивања њихове вакцине против ковида 19 “Ваксзевриа”, показују да, када се даје као трећа доза, производи више антитела против омикрон соја и других варијанти, укључујући бету, делту, алфу и гаму.

Појачани одговор у смислу производње антитела примећен је код људи који су претходно били вакцинисани “Ваксзевриом” или неком мРНА вакцином, саопштио је тај произвођач лекова, додајући да ће ове податке доставити регулаторима широм света с обзиром на хитну потребу за бустерима, преноси Ројтерс.

Компанија “Астра-Зенека” је развила вакцину са истраживачима са Универзитета у Оксфорду, а прошломесечне лабораторијске студије су показале да је вакцина “Ваксевриа”, која се састоји од три дозе, ефикасна против нове варијанте која се брзо шири.

“Ове важне студије показују да трећа доза Ваксзеврије, након две почетне дозе исте вакцине, или након мРНА вакцине или инактивне вакцине, снажно подиже имунитет против ковида 19”, изјавио је шеф оксфордске групе за вакцине Ендрју Полард.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here