Mesto za reklamu

13.07.2020.

Још два српска града, Лесковац и Лозница, увела су ванредну ситуацију због епидемије вируса корона.

Ванредна ситуација у Лесковцу трајаће до 27. јула, а Штаб за ванредне ситуације донео је ту одлуку јер препоруке донете пре седам дана за спречавање ширења вируса корона нису поштоване, преноси Танјуг.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је да су препоруке о раду угоститељских објеката до 23 сата, ограничено окупљање и обавезно ношење маски у јавном и такси превозу сада постале обавезујуће.

„Ситуација је неповољна, препоруке од пре седам дана нису поштоване. Једна дискотека је прошлог викенда организовала концерт, а овог викенда је било и некаквих пена-партија“, рекао је Цветановић, додајући да има и најава да ће их бити и следећег викенда.

Наглашава да су апсолутно сви радили до два сата после поноћи, иако је препоручено до 23.

Градоначелник Лесковца је потврдио да је један од његових синова заражен вирусом корона, као и члан његовог кабинета, односно помоћник Андрија Атанасковић.

Како је навео, све је већи број случајева са тешком клиничком сликом и то код млађе популације.

Цветановић је најавио да ће сутра сви директори јавних предузећа ићи на тестирање.

На седници Градског штаба за ванредне ситуације у Лозници данас је донета одлука о проглашењу ванредне ситуације.

Како се наводи, одлука је донета на основу једногласног предлога колегијума начелника одељења и руководства Опште болнице Лозница упућеног команданту Штаба и градоначелнику Лознице Видоју Петровићу.

Како је рекао командант Штаба Видоје Петровић, осим обавезног ношења маски и физичке дистанце, уводе се и репресивније мере.

Неке од њих су забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет особа, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, обавезно ношење маски у свим затвореним просторима, забрана организовања свечаности, спортских и забавних манифестација.

Радно време угоститељских објеката ограничено је на период од 7 до 20 часова, а у тим објектима не могу за једним столом седети више од две особе, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или особе које живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова.

Забрањено је коришћење затворених базена, спа и велнес центара, док ће салони лепоте, фитнес центри и теретане радити уз спровођење мера заштите.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here