Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Због обилних кишних падавина, изливања бујичних водотокова и проблема у водоснабдевању, проглашена је ванредна ситуација у 12 локалних самоуправа, а припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије с тимовима са спасавање евакуисали су 85 особа из објеката који су поплављени изливањем бујичних потока.

Ванредна ситуација је уведена на територији градова Ниша и Лесковца, као и на целој територији општина Житорађа, Дољевац, Димитровград, Власотинце, Медвеђа, Владичин и Гаџин Хан и Куршумлија.

Због обилних снежних падавина на делу општине Пријепоље – за шест месних заједница, проглашена је ванредна ситуација, прецизира се на сајту МУП-а.

Евакуисане су 32 особе из Дољевца, две из Лесковца, шест особа из Бојника, осам из Бујановца, четири из Златокопа код Врања, три из Пирота, 28 из Беле Паланке и по једну из Димитровграда и из Доње Трнаве код Ниша.

Косово и Метохија у хаосу, скоро сви путеви у блокади, срушен мост, евакуација грађана

На Косову и Метохији су поплаве срушиле још један мост, а у неколико општина евакуисано је становништво због опасности од воде.

Вода је однела мост у селу Доброшец у општини Дреновица, преноси приштински медији.

Највећа поплава у Грачаници у последњих 50 година

Велики број села на територији општине Грачаница поплављен је услед обилних падавина протеклих дана, а најтежа ситуација је у већем делу Грачанице, затим у Доњој Гуштерици, Лапљем Селу, Преоцу, Угљару, Лепини, Скуланеву, Радеву, Ливађу и Кузмину.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here